donderdag 25 februari 2010

Bonensoep recept gevraagd.


Bartje , lust geen bruine bonen....maar wij wel!
We zijn op zoek naar jullie "allerlekkerste" bonensoep recept,
vooral voor de wat jongere lezers van Geerts & Co leuk om ze uit te proberen.
En wie heeft het originele oma Geerts recept in zijn/haar bezit en wil dit met ons delen?
Laat horen......

3 opmerkingen:

Marijke zei

Niemand een echt drents recept....
valt me tegen hoor!

Maitre Henri zei

STOPVARF.

Ook wel drentse bonenstampot genoemd. Ga als volgt te werk. Bak een pond speklappen uit Kost wel een uurtje. Intussen kookt u een pond kruimelige aardappelen. Neem een blik bruine bonen en giet deze af. Voeg dt toe aan de aardappelen. Haal de speklappen uit de pan en houd deze warm. Op hoog vuur frituurd u in de pan 2 gesnipperde uien. Dit gaat ook bij de aardappelen/bonen. Met de mixer verwerkt u het geheel tot een stevige stamppot. Opdienen met als bijlage augurk, a.damse ui en niet te vergeten de speklappen.
Tip: restjes kunnen de volgende dag zo in de gebruikte pan opgebakken worden. Smakelijk eten. {bijschrift: het eten van STOPVARF gaat soms wel gepaard met enige flatulentie, winderigheid dus).

Marijke zei

Hallo Maitre Henri,
STOPVARF... lekker hoor... het hele jaar door!