dinsdag 28 juli 2009

Boek markante straatzanger Jan de Roos.




Ik weet zeker dat er heel veel familie van ons Jan de Roos wel kenden.
Misschien een idee dat familieleden reactie plaatsen op het blog met hun herinneringen over Jan de Roos.
Hier boven de bijdrage van Jan Essing (klik op de foto voor een vergroting) die ook zo gepubliceerd is in het boek.

Het boek van Jan de Roos is nu te koop in de Boekhandel voor 15 Euro.
Ook te koop bij de jullie wel bekende betere boekhandel in Emmen!



Wie hem heeft horen zingen, vergeet dat nooit meer: de markante straatzanger Jan de Roos. Sinds vrijdag ligt er een boek over hem in de winkels.

De Roos was een bijzondere verschijning, met vele medailles op zijn jas. Hij noemde zichzelf een 'gezant van de koningin'. Hij trad niet alleen op in de stad Groningen, maar ook in de rest van de provincie en in Amsterdam. De Roos betaalde nooit voor het openbaar vervoer. 'Dat hoeft de koningin immers ook niet?', zei hij dan. Ook was hij scheutig met het uitdelen van ministersposten.

Er is ooit sprake geweest van een standbeeld voor Jan de Roos, maar dat is er nooit gekomen. Nu is er toch een monument: van papier.

2 opmerkingen:

Henk zei

Wilco heeft het niet van een vreemde. Maar alle gekheid op een stokje ; rond 1958 stond Jan ook vaak voor cafe Veninga aan de stationsstraat (tussen 12 en 1 uur)Als ik naar school ging moest ik er met een boog om heen. Toch wel lachen om al die doppen. Wie maakt een boek over MOTJO (Jezus in de wolken) uit Winschoten. Ook een allom bekend dorps-zonderling.

Anoniem zei

huh. interesting thoughts )