zondag 4 mei 2008

Nominatie Leukste Stadsevenement


Het is echt waar. Odoorn moet de concurrentie aan met Den Haag en Amsterdam. Ja, je leest het goed: dat kleine lieve dorpje Odoorn waar elk jaar het hele dorp de pan uit swingt met internationale dansgroepen. De hele wereld komt dan langs.
Tien steden vormen de top 10 van beste evenementensteden in Nederland en daarnaast zijn er drie keer drie nominaties voor het Beste Stadspromotie-evenement verdeeld in de secties sport, cultuur en algemeen.
De prijzen worden op 19 mei uitgereikt in Utrecht. Utrecht was Evenementenstad van het Jaar 2007 en is daardoor gaststad van de uitreiking.
Kijk hier even op de site van Sivo


2 opmerkingen:

Geerts en Co zei

Hartelijk gefeliciteerd met de nominatie Leukste Stadsevenement,
laat nog even weten hoe het afloopt!

Geerts en Co zei

Het SIVO-festival is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen.

Het folkloristisch dansfestival was genomineerd voor beste stads- of dorpsevenement van 2007 en eindigde na winnaar Rondje Den Haag op de tweede plek nog voor het Amsterdamse Torentijdfestival.

De onderscheiding is bedoeld voor evenementen die sterk zijn in de eigen regio maar met een landelijke uitstraling.

Ze kunnen worden aangemerkt als superleuke evenementen om te bezoeken.

De SIVO - organisatie krijgt een oorkonde en een troffee.

De Nationale Evenementenprijzen werden voor de achtste keer uitgereikt.

Volgens de organisatie stimuleren de prijzen de concurrentie tussen verschillende plaatselijke organisaties om goede evenementen te organiseren.
De jury van de Nationale Evenementenprijzen bestaat uit deskundigen uit en rond de evenementenbranche.

Het jury-rapport over het SIVO festival:

Sivo

Soms staat ook de jury verbaasd wat er in de provincies allemaal gebeurt. Zo werd er tussen de talloze inschrijvingen een voor de rest van Nederland vrij verborgen evenement aangetroffen. Een evenement waar het nog gaat zoals het eigenlijk vaker zou moeten gaan. In het Drentse Odoorn komen jaarlijks zo'n 35.000 mensen op de been om het internationaal Folkloristisch dansfestival mee te maken.
Een gevarieerd dansprogramma dat, hoewel inmiddels erkend door de Unesco, geheel zonder subsidie werkt en zijn inkomsten vergaart met inkomsten uit het evenement zelf. En daarbij de inzet van honderden vrijwilligers en gastgezinnen.
Een mooi voorbeeld van hoe een evenement op eigen kracht ver kan komen en dus een nominatie in deze categorie waard.