woensdag 9 januari 2008

Cassoulet


Cassoulet
Wat zit erin-
2 pond gedroogde witte bonen (krombekken)
3 ons ontbijtspek(gesneden)
6 braadworsten
4 uien gesneden
pond varkensvlees in blokjes gsneden
6 stengels bleekselderij
2 pakjes gezeefde tomaten +vocht
broodkruim
2 glazen witte wijn
knoflookpoeder
4 bouillonblokjes
laurier(gemalen)
Werkwijze:
2 Pond bonen afspoelen en 5 minuten koken-
afgieten en pan schoonmaken-
opnieuw opzetten met ruim water.
voeg toe:3 ons ontbijtspek gesneden
thijm
6 braadworsten
knoflookpoeder
2 bouillonblokjes
2 a 3 uien gesneden
2 a 3 uur koken (bonen gaar)
braadpan;
pond varkensvlees in blokjes aanbraden,voeg toe;
6 stengels gesneden bleekselderij
2 a 3 uien gesneden
2 pakjes gezeefde tomaten met vocht
2 bouillonblokjes
2 glazen witte wijn
knoflookpoeder
laurier(gemalen)
1.30 uur stoven
ovenschaal (of twee)
laag vlees ; laag bonen enz;
bovenste laag stukjes witbrood
Zet de oven op 200 graden zorg dat het niet te droog wordt
Ben je in het bezit van een heteluchtoven dan is 180 graden heet genoeg.
Dit recept is voor 6/8 personen lekker met stokbrood en kruidenboter ,je kunt het ook prima een dag eerder maken en op de dag zelf zet je het alleen nog in de oven.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Niemand maakt het zo goed als onze Wil!

Marijke zei

Zeker... die is altijd heerlijk!

Anoniem zei

Dan moeten we dat maar eens een keer keuren?
Komen we in de zomer niet naar Den Helder?
Komen we gelijk de prijs (knieperties) halen.

Marijke zei

Wie weet!
Er zijn nog geen dingen afgesproken maar er liggen wel al plannen klaar!