vrijdag 23 december 2011

Het Collectieve Geheugen van Gieten stuurt ook een kaart - en wat een mooie!


Op ontdekkingstocht door oud-Gieten weergeven op een grotere kaart

Het Collectieve Geheugen van Gieten
stuurt jullie een kerst-nieuwjaarskaart.

Het Collectieve Geheugen van Gieten heeft ooit al eens een kerstprijsvraag gehouden, we hebben al eens wat vuurwerk op de homepage vertoond, maar een kerst/nieuwjaarskaart hebben we nog nooit verzonden. Dat gaan we dit jaar doen. En wat voor een kaart!!!


Het jaar 2011 zit er bijna op. Het jaar waarin wij het instrument crowdfunding hebben ontdekt om de kosten van het in de lucht houden van de website te dekken. Jullie waren gul en we hadden al snel de zekerheid dat we wat geld betreft weer een hele tijd verder konden. Nog meer moderne dingen: sinds kort zijn we aanwezig op Twitter. We hebben nog maar 20 volgers, maar dat gaan er vast nog meer worden. Voor wie zich direct wil aansluiten. Dit is onze Twitternaam: GietenGeheugen

Net als voorgaande jaren hebben we in 2011 weer een aantal mooie foto's, anekdotes of correcties mogen ontvangen. Eén van de hele populaire rubrieken binnen de site is die van de groepsfoto's. Dat is een rubriek waar voor elk wel wat te halen is. Bijna alle generaties zijn vertegenwoordigd. Harrie Kloose, die deze rubriek verzorgt, heeft het telkens maar druk met de vele aanvullingen en correcties die jullie insturen. Er zijn trouwens nog genoeg hoofden die de boodschap "Wie ben ik?" laten zien als je er met de muis overheen gaat. Dus: jullie moeten met kerst aan de slag!

Ook de Bronnenhoek wordt gewaardeerd. De kleine krantenberichtjes geven een mooie inkijk in de kleine geschiedenis van Gieten. We kunnen in de bronnenhoek tegenwoordig ook zonder probleem documenten in zijn geheel publiceren. Jullie hebben daar al wat mooie voorbeelden van kunnen zien. En we beloven jullie dat er ook volgende keer weer wat unieks te lezen zal zijn!

Tegen de eerste zondag van de maand is er telkens heel wat activiteit aan het redactiefront. De mailtjes en bestanden vliegen heen en weer van Amsterdam (Harrie Kloose en Henk Alting) naar Gieten (Harry Driever). Harry zorgt ervoor dat de laatste technische plooien op Internet worden gladgestreken, zodat alles op de website zodanig te zien en en te lezen is zoals we het hebben bedoeld.

Het jaar 2012 zal in het teken staan van de vernieuwing. We willen mee in de vaart der volkeren. We gaan de site helemaal, mét behoud van de inhoud, op de schop zetten. Jan Karstens uit Groningen staat ons bij om ons verder op het pad van het CMS-pakket Joomla! te helpen. Helaas is de voortgang van dit migratieproject door ziekte op dit moment wat onzeker. Maar als het komend jaar niet lukt, dan gebeurt het gewoon een jaar later. Want wat er ook mag vergaan in 2012, Het Collectieve Geheugen van Gieten blijft bestaan!!!

We gaan het al met al wel druk krijgen. Dus als iemand het leuk vindt om te helpen, dan wordt dat uiteraard op prijs gesteld. Er is altijd wel een nuttig klusje te bedenken.


We wensen jullie allen een goede kerst en jaarwisseling toe. En voor 2012 iedereen vooral heel veel gezondheid!

Hartelijke groet,
Het Collectieve Geheugen van Gieten.

Harrie Kloose
Harry Driever
Jan Karstens
Henk Alting


www.geheugenvangieten.nl

Geen opmerkingen: