zaterdag 4 oktober 2008

Eerste Tupperware-party voor mannen in Ruinerwold


Onze "Geerts & Co correspondent" uit Emmen "spotte" het volgende bericht.

Ruinerwold -

De eerste, enige en echte Tupperware-party ter wereld voor heren heeft plaats in Ruinerwold. Honderd stoere Drenten vallen als een blok voor het duurzame gemak van Tupperware. Maar het is ook een party voor Pink Ribbon, in de strijd tegen borstkanker.

Een minuutje geleden stonden ze nog aan de tap van café Centraal in Ruinerwold, vijf stoere, goedgebuikte heren uit Drenthe. En nu staan ze met schort en al in de kookstudio die de 'Tuppermutsen' uit Meppel hebben ingericht in het café. Anne-Marie Verheij commandeert. Man één snijdt de augurken. "Nee, dat mag in grotere stukken. Voor het fijnhakken hebben we de quick chef die alles maalt."

Man twee snijdt de tomaten, man drie ontfermt zich over de hardgekookte eieren, man vier hakt de prei en man vijf brengt de mayonaise in. De commandante: "Ja, nog even draaien met de quick chef. O, gaat het lastig, dan even terug en weer draaien. Dat mag best sneller hoor."

Voilá, een rauwkostsalade die er wezen mag. In een handomdraai. "Heren, hebt u dat gezien?" De quick chef (de nieuwste versie van de rauwkostmolen heeft al drie mesjes!) is de absolute topper in de nog steeds dikker worden catalogus van Tupperware. Ja, de heren kijken. Wel honderd heren. Gisteravond samengebald in café Centraal, op de eerste, enige en echte Tupperware-party voor heren ter wereld.

Gistermorgen had zelfs een journalist uit Australië gebeld met initiatiefnemer Henk Smit. Of het echt waar was? Ja, als leerling op de LTS liep de Drent al rond met het idee. Waarom hij dat dacht als jongen weet hij niet meer. Opoe's ErfenisMaar nu was ie er dan, de Tupperware-party voor uitsluitend mannen. "Komt u voor de 'rubberware-party?" had een stamgast nog gevraagd bij de entree van de drie Tupperware-ladies. Rietje van Schaik, Shanta Jiawan en Anne-Marie Verheij hadden even streng gekeken. En Rietje had opgemerkt: "Dan ben je op de verkeerde party." Stil waren ze gevallen, de heren.

Met Tupperware valt niet te spotten. Niet met de 'ruimte-spaarders' (de raspaardjes van Tupperware), niet met de baking basics-serie, niet met de cheesmart-kaasdozen en al helemaal niet met de cakevormen 'waarin Tupperware kleine wondertjes verricht'.

Lasser en bouwvakker Arend Meekhof (49) uit Ruinerwold blijkt opmerkelijk goed op de hoogte. "Het is duurzaam spul. Lekker licht en stapelbaar en het kan tegen een stootje", informeert hij zijn kameraad. Er borrelen verrassend veel vrouwelijke eigenschappen omhoog in die breedgeschouderde lijven. Henk Smit had het al gezegd: "Waarom kan een man niet zijn eigen broodtrommeltje kopen?" Zeker als een deel van de opbrengst bestemd is voor Pink Ribbon, de strijd tegen borstkanker.

De 'Tuppermutsen' hebben nog nooit voor zoveel mensen opgetreden. Rietje van Schaik schakelt in de hoogste versnelling bij de demonstratie van de 'ruimteschaaltjes'. "Druk de deksel dicht en maak hem aan een kant weer ietsjes open. Hoort u dat pufje? Ja, nu is het schaaltje lekvrij. Je kunt het zo dwars in je tas stoppen."

En bekijk het "liveverslag" van RTV Drenthe

7 opmerkingen:

Marijke zei

In Almelo springt het stoplicht alleen maar van rood op groen maar................
In Ruinerwold.....daar is altijd wat te doen!!!!! :)

Jante Marieke zei

En Roelof, wat heb je aangeschaft?
Mocht je een en ander willen demonstreren dan ben je van harte welkom in mijn keuken!

Roelof E zei

Hee familie,

Superrrravond gehad. Klopt Marijke in Ruinerwold is altijd wat te doen.

Jante Marieke, voor moeders heb ik een paar bakjes gekocht. Zelf heb ik nog wat gewonnen bij de verloting.

Groetjes
Roelof

Annet zei

Nou dat was een TOP avond dat zie ik zo.
Zeer gezellig zo met de mannen onder elkaar, en het levert nog wat op ook!

Anoniem zei

dat is nog eens een party voor mannen dat heb je hier niet.

Anoniem zei

Jezus Roelof,..wat is mie dat noe?

Anoniem zei

Heee Roelof,

... en je kunt ook wel aardig een preitje (c.q. bosuitje?) snijden zag ik!

groeten, Willemijn