vrijdag 24 april 2015

Voor in de agenda 12 april t/m 3 mei 2015


Tijdens de opening op 12 april lichtte Bert zelf zijn werk toe

De Asser fotojournalist Bert Jippes begon in 1968 als leerling fotograaf bij de Drents Groningse Pers (DGP), waaronder de Drentse Courant en het Groninger Dagblad. Hij kwam daar te werken bij de legendarische chef fotodienst, Jan Otter.

Het werk op de expositie in SMAHK stamt uit de periode van na zijn vertrek bij de DGP, in 2002, nadat hij daar 34 jaar had gewerkt. Op een enkele uitzondering na toont hij geen journalistiek werk, maar heeft hij een keuze gemaakt uit zijn vrije werk. Werk dat zich niet zomaar in een hokje laat plaatsen, maar misschien nog het dichtst in de buurt komt van documentaire fotografie. Hij houdt er van om mensen te verrassen, om mensen iets te laten zien waar ze meestal klakkeloos aan voorbij lopen. Dat heeft geresulteerd in portretten, in architectuurfotografie en culturele reportages. Het zijn observaties van zijn eigen verbazing en soms hebben die een licht ironisch karakter.

Bert Jippes is inmiddels 72 en gaat zeker niet stoppen met de fotografie. Hij heeft nog veel plannen. Er is nog zoveel te zien, te beleven, te verwonderen, en te vertellen.

SMAHK
Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst
Venestraat 88
9402GP Assen

www.smahk.nl

De expositie is geopend op donderdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

Geen opmerkingen: