maandag 8 juni 2009

''Low level Storm Chase Team From Holland''




Hallo allemaal,

Het ''Low level Storm Chase Team From Holland'' is al weer een weekje terug van twee weken chasen in de VS en de jetlag wordt inmiddels weggewerkt.
Zoals jullie op ons dagelijke webblog heben kunnen zien en lezen, heeft ook Tour2 van Cloud9Tours geen geluk gehad qua weer.
De weerssytemen waren ons ook niet goed gezind; de jetstram lag veel te noordelijk (vooral in Canada) en ook was de lucht op de Great Plains te droog (geen vocht vanuit de Golf van Mexico) om supercells te activieren, die om hun beurt weer tornado's kunnen genereren.
Wel hebben we een aantal spectaculaire buien kunnen onderscheppen, maar van een echte supercell met tornadodreiging was helaas geen sprake.
Natuurlijk had iedere storm chaser hier mee te maken en veel van hun zijn eind mei zonder enig tornadoresultaat naar huis teruggekeerd of zelfs niet eens gaan chasen. Wel zijn er enkele tornado's in Iowa en Kentucky gespot, maar deze waren te ver van ons chase-terrein.
Al met al hebben we gedrieen toch een mooie eerste echte chase-ervaring meegemaakt (ook erg veel plezier beleefd) en er zal in de toekomst zeker een volgende poging komen.
We zijn al druk bezig twee digitale fotoalbums klaar te maken, want er is genoeg materiaal geschoten voor een fraaie herinnering in albumvorm.

En... we konden erop wachten, nadat Tour1 en (onze) Tour2 geen tornado gezien heeft: Tour3 heeft zijn tornado te pakken! In La Grange (Wyoming) zagen ze een fraaie tornado die ca. 25 minuten bestond en mooie gedaantewisselingen onderging (...zucht!...). Zie de foto's.

Allemaal bedankt voor het volgen van onze blog en jullie eventuele reacties hierop. Mocht er een volgende chase-kans komen, dan laten wij het jullie zeker weer weten!

Groeten,
Bert, Roelof en Boelie

1 opmerking:

Geerts en Co zei

Chasers bedankt...wij horen graag weer van jullie!