donderdag 14 mei 2009

Volg ons storm chase-team van 16 t/m 31 mei in Tornado Alley (VS)


Hallo allemaal,

Zoals velen van jullie al weten, gaan Boelie Boelens, Roelof Mink en ikzelf van 16 mei t/m 31 mei a.s. storm chasen in Tornado Alley.
Dit doen wij met het in deze kringen bekende Amerikaanse ''Cloud9Tours'' en zullen in die twee weken zwaar weer op gaan zoeken in vooral Texas, Oklahoma en Kansas.
Dit Cloud9-team van 5 ervaren chasers leidt ons d.m.v. meteorologische ontvangstapparatuur naar die gebieden die de meeste kans geven op zwaar weer.

Hoofddoel is het onderscheppen van de zogenaamde ''supercells'' (zeer grote onweerscomplexen) die een tornado kunnen veroorzaken.
De circa 5% kans op het zien van een tornado (ons ultieme doel) is vrij klein, maar de kick zal dus des te groter zijn.
Er blijven genoeg andere redenen over, zoals de prachtige onweerswolkenluchten met hun vele karakteristieke kenmerken, zoals die vrijwel alleen daar in de wereld voorkomen.
Maar ook spectaculaire bliksem, regenbogen, ''baseball hail'' (en vooral de gave countrymuziek ;-)) maakt het de moeite waard.
Het meemaken van de unieke storm chase-sfeer is natuurlijk ook een van de redenen om, voor ons de eerste keer, dit mee te gaan maken en gewapend met foto- en filmcamera's hopen we veel moois vast te leggen.

Voor de liefhebbers: je kunt ons volgen via een eigen weblog van ons drieen:
http://roelof4stars.blogspot.com/

Maar ook de eigen site van de organisatie http://www.cloud9tours.com/ (klik op ''Track us'', helemaal rechts) geeft een mogelijkheid om te zien waar we precies uithangen en, als de internetmogelijkheden op de ''Great Plains'' het toelaten, ook livebeelden te laten zien (werkt wat minder goed).

Wij hopen dat we tijdens onze vakantie heel slecht weer krijgen...


F5-groeten van het ''Low level Storm Chase Team From Holland'',
Boelie, Roelof en Bert

Geen opmerkingen: