zondag 18 november 2007

Tagliatelle,zoals in Ancona


Hier het eerste familierecept; niet moeilijk te maken, voor verse Pesto heb je wel een vijzel of staafmixer nodig.
Pesto,
Ingr; 3 handjes basilicumblaadjes [neem
zelf altijd 1 potje van aldi of lidl ,a 49cent] zonder de steeltjes.
Kwart teentje knoflook [chinese]
Zeezout en peper
handje LICHT geroosterde pijnboompitten, handje gemalen Parmesan kaas
25 m.l. olijfolie.

Stamp de knoflook met zout in de vijzel;
voeg de basilicumblaadjes toe;
weer stampen;voeg de licht geroosterde pijnboompitten toe en stamp
weer;
voeg de Parmesan toe en stamp weer;
doe daarna de olie erbij en
stamp voorzichtig alles door elkaar even uitproberen hoe dik je het
wilt hebben in het orginele recept staat 35.m.l. Eventueel een drupje
citroensap als je dat lekker vind.
>Tagliatelle,zoals in Ancona [3pers]
200 g tagliatelle,
1 groot blik tonijn op water[240 gr. Princes],
12 zwarte ontpitte olijven,
2,5 dl tomatensaus[tomato frito heinz],
3 eetlepels droge witte wijn[Verdecchio A.H.],
1 eetl. Pesto [vers of uit pot],
1 eetl.olijfolie extra vierge,vleugje nootmuskaat,fijn geraspte Parmesan kaas.


Bereid de pasta zoals is aangegeven op de verpakking voeg wat zout aan het water toe.Laat de tonijn uitlekken in een zeef,verdeel de vis in kleine stukjes.Snijd de olijven in kleine stukjes. Breng de tomatensaus tot dicht bij het kookpunt.Roer de wijn en pesto erdoor.Laat nog even de kook over gaan en houd warm.Schep er vlak voor het opdienen de vis en olijven door.Laat de pasta na het koken even in een zeef uitlekken. Doe de pasta terug in de pan waarin ze werd gekookt.Sprenkel de olijfolie erover,laat onder voortdurend omscheppen,weer warm worden.Voeg tijdens het omscheppen een vleugje nootmuskaat toe.Dien de pasta op met een salade[komkommer/waterkers],Parmesan kaas,stokbroodje met de overgebleven pesto.

Geen opmerkingen: