woensdag 14 november 2007

Drents Compliment voor Marokkaanse Vereniging Meppel


Assen - De Marokkaanse Vereniging in Meppel heeft vanavond tijdens een groots opgezet vrijwilligersfeest in De Smelt in Assen Het Drents Compliment gekregen.
De vereniging kreeg een cheque van vijfduizend euro en een sculptuur. De inzet van de vereniging voor integratie en participatie van de Marokkaanse gemeenschap in Meppel maakte de meeste indruk op de vakjury van Het Drents Compliment. Het Drents Compliment is een tweejaarlijkse prijs voor een vrijwilligersorganisatie en is bedoeld om vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.
De NAM‑publieksprijs van 2500 euro is naar het Sivo Dansfestival gegaan voor hun jaarlijkse organisatie van een internationaal folkloristisch festival.
Ruim 2.300 mensen stuurden een bon via het Dagblad van het Noorden of stemden digitaal via www.drenthe.nl.
Zo’n 1.500 mensen, allen actief in het Drentse vrijwilligerswerk, waren aanwezig tijdens de feestavond in DeSmelt in Assen. De avond werd opgeluisterd door Marcus van Teijlingen en Lena Mastenbroek, Boerenblond, het Duo Makandra, en Henk Wijngaard. Zij traden belangeloos op voor het publiek. Evert ten Napel en Jacques d’Ancona verzorgden, eveneens belangeloos, de presentatie van de avond.

Geen opmerkingen: