woensdag 7 januari 2015
Kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes
Er gaat - alleen al vanwege de geur - niets boven het zelf bakken van kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes, dus hier zijn weer alle familie recepten.
Trommels klaar ... en bakken maar !
Recept uit Odoorn
1 kg tarwebloem
800 gr suiker
500 gr roomboter (kan evt. ook margarine)
6 eieren
4 zakjes vanille suiker
Geen balletjes draaien maar gewoon een lepel vol deeg op het ijzer scheppen .
Recept uit Rolde
1 pond tarwebloem
1/2 pond roomboter (smelten, niet te heet)
400 gr kristal suiker
1 zakje vanille suiker
beetje zout (half theelepeltje)
3 of 4 eieren
Kneden tot een bal, even wegzetten in de koelkast.
Tip van (banketbakker) Paul: het maken van balletjes gaat sneller en makkelijker als je van de bal een aantal rollen maakt en deze in gelijke delen snijdt.
Recept van oma Geerts
500 g patentbloem
300 g witte basterdsuiker
125 g koude roomboter
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
citroenolie (essence) een paar druppels
Alles mengen - balletjes draaien & laten opstijven in de koelkast en bakken maar!
Recept uit Breda
pond tarwebloem
3 eieren
225 roomboter
300 g suiker
3 zakjes vanillesuiker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Nou dat wordt nog lastig kiezen! Ik ga aan de slag!
Molin heeft ze gebakken met donkerbruine basterd suiker :
wil dus ook prima.
Een reactie posten