woensdag 6 februari 2013

Echtpaar Boelens | ‘We missen vrijwel nooit een repetitie van Cantemus Denuo’



Zingen speelt een hele belangrijke rol in het leven van Alie (78) en Egbert (77) Boelens uit Emmen. Zo zijn ze bijvoorbeeld samen al 100 jaar lid van gemengd zangkoor Cantemus Denuo in hun woonplaats.

Alie Geerts komt uit een muzikaal gezin met een flink aantal kinderen die bijkans allemaal bij een zangvereniging waren aangesloten. In haar geboorteplaats Gieten was ze zelfs actief in drie zangkoren. Na de huwelijksvoltrekking en de verhuizing naar Emmen werd ze in 1962 als lid ingeschreven van het koor Cantemus Denuo (Latijn voor ‘laten wij opnieuw gaan zingen’).

Ook Egbert Boelens werd ‘met het virus besmet’ en meldde zich eveneens aan. “We hebben toentertijd gekozen voor Cantemus Denuo, omdat de repetitieruimte lekker dicht in de buurt was en omdat het koor elk jaar meedoet aan concoursen”, vertelt Alie. “Dat vonden we heel belangrijk. Ook de keuze van het repertoire was prima. Van operette tot oude en moderne luisterliedjes.”

Het echtpaar zong later ook uit volle borst mee in het Toonkunstkoor Emmen. In 2004 werd door een aantal leden van het Toonkunstkoor Emmen de Vereniging voor Oude muziek in Concert Emmen (VOCE) opgericht. Alie en Egbert maakten eveneens de overstap naar het oratoriumkoor, dat klassieke werken van componisten als Bach, Handel, Haydn, Mozart en Vivaldi ten gehore brengt.

“Zingen in twee koren met een totaal verschillend repertoire bijt elkaar niet”, benadrukt Egbert. “Dat maakt het juist extra leuk. Het oratoriumkoor VOCE repeteert op woensdag, Cantemus Denuo op donderdag. De repetities vinden bovendien plaats in De Meerstede. Dat is om de hoek, op loopafstand van ons huis.”

Als je lid bent van een zangvereniging, dan moet je ook je verantwoordelijkheid nemen, vindt het echtpaar. “Je kunt niet zo maar zonder een goede reden thuis blijven op een repetitie avond. We zijn nu een halve eeuw lid van Cantemus Denuo, maar het aantal keer dat we verhinderd waren is echt op één hand te tellen. Sterker nog: we hebben zelfs een keer meegedaan aan een uitvoering van het koor en ons afgemeld voor een feest van een familielid dat veertig jaar was getrouwd!”

Onlangs werden Alie en Egbert Boelens – ook bekend als voormalig eigenaar van een boekwinkel in Emmermeer – in de schijnwerpers geplaatst tijdens een concert van het koor Cantemus Denuo in De Meerstede. Vanwege vijftig ‘dienstjaren’ kregen de echtelieden een boeket bloemen, een wandbord met opschrift en een oorkonde.

bron:zuidoosthoeker

7 opmerkingen:

Geert en Willeke zei

leuk om te lezen!

Geert en Willeke zei

leuk om te lezen!

Anoniem zei

Mooi toch!!
Wim.

Anoniem zei

Doorzetters en volhouders
jullie hebben nu wel een lintje verdiend
Goed gedaan!!!
Willy en Jan

Boele Rotterdam zei

Zoals dit jonge stel nog steeds van
de zang geniet. Wensen jullie nog vele mooie zangjaren.
Claudia en Boele

Anoniem zei

Alie en Egbert,
Blief Fit,Blief Zingen.
Anne

Wilma zei

Mooi stukje !
Volgens Paul kunnen jullie extra exemplaren van de krant bij zijn kantoor halen.