zaterdag 22 december 2012

Knieperties bakken!





Pff warm klusje hoor !


Chef de Partie houdt toezicht ;)


en héééél belangrijk , de smaak natuurlijk !

Groetjes vanuit Rolde,
Liefs Jante Marieke

12 opmerkingen:

willeke zei

Lekker hoor wat een werk he wij moeten nog beginnen .groetjes kelly en willeke

Marijke zei



Oeh wat een leuke foto's !

Hier nog het recept van de kniepertjes uit Odoorn.
Geen balletjes draaien maar gewoon een lepel vol deeg op het ijzer scheppen .

1 kg tarwebloem
800 gr suiker
500 gr roomboter (kan evt. ook margarine)
6 eieren
4 zakjes vanille suiker

Anoniem zei

Goed bezig. Eet smakelijk!!

Groetjes en ook fijne feestdagen uit Ruinerwold

RoelofE

Anoniem zei

Ik vond die balletjes altijd al zo lekker, maar daar kreeg je geen kans voor bij mam Geerts, dus moesten we het doen met de resten in het pannetje met de vingers!
Wim.

Wilma en Molin zei

Die van ons zijn jammerlijk mislukt.
alle pannen aangebrand,servies gesmolten dan wel vervormd en gescheurd.
Nou ja, ze zijn wel lekker hoor.

Anoniem zei

Hoi Bakkerij Rolde,
Kom de kniepertjes donderdag wel even
keuren.
Jantje en Anne.

lowresmedia zei

lekkerrrrrrr!

Geerts en Co zei

Willen jullie het recept met ons delen?

Willemijn zei

Hallo allen,

Ons recept...:

1 pond tarwebloem
1/2 pond roomboter (smelten, niet te heet)
400 gr kristal suiker
1 zakje vanille suiker
beetje zout (half theelepeltje)
3 of 4 eieren

Kneden tot een bal, even wegzetten in de koelkast.

Tip van (banketbakker) Paul: het maken van balletjes gaat sneller en makkelijker als je van de bal een aantal rollen maakt en deze in gelijke delen snijdt.

groeten, Willemijn

Marijke zei

Een drama hier,ik heb het recept van Odoorn geprobeerd...
Moet wel gezegd dat ik een oud, tikkie vochtig ijzer heb.
Het scheppen met een lepel leek mij wel wat.

Resultaat veel te grote koekjes =
wel lekker natuurlijk.

Nadat ik de slag te pakken had ging het beter :)
Volgende keer ga ik de boter ook maar licht smelten !
Hier plakten ze aldoor vast met als gevolg dat het bijna rollegies waren, maar dan hele rare :(
= weggooien dus.
De smaak was echter prima :D
pffff....

Wilma zei

Hohoho Marijke, hier idem dito.
Dat hadden wij dus ook.

Geert en Willeke zei

Na de week in frankrijk, ga ik er morgen aan beginnen. Het deeg staat klaar in de koelkast. Maak ik altijd de avond vantevoren, dan kan je goed balletjes draaien. Groeten en goed oudjaar!!

Willeke