vrijdag 21 januari 2011

Chili con carne á lá Pepping.




De telefoon staat niet stil de afgelopen dagen , waarover ?
"Zeg jij weet vast wel het recept van de chili van Gert Jan , WAT voor bonen....
WAAR koop je die ?"
Bij mij staat er inmiddels een pan op het vuur te pruttelen, in Schagen is de pan al leeg :D en Kolhorn gaat nu boodschappen doen.
Afijn zo'n lekker en gemakkelijk recept wil iedereen wel hebben.

Chili con carne met tortilla chips,crème fraîche,guacamole á lá Pepping

Bereidingstijd:
20-30 minuten

1 ui
1 rode paprika
2 rijpe avocado's
400 gram rundergehakt
kidneybonen in chilisaus(blik) 425 gram
1 zak Tortilla chips (naturel)
crème fraîche
geraspte jonge kaas
klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
peper
zout
chilipoeder naar smaak
zoete chilisaus (fles-Inproba)
1 zakje Tex Mex guacamole dip mix (Santa Maria)

Bereidingswijze

Maak de uien en de paprika schoon
en versnipper ze.

Bak het gehakt rul in een eetlepel olie. Bak de gesnipperde ui en paprika ca. 2 minuten
mee.
Kruid met peper,zout en chilipoeder naar smaak
Voeg de kidneybonen met de chilisaus (uit het blik) en de tomatenpuree toe. Laat de saus 5 min. inkoken
op middelhoog vuur.
Naar smaak zoete chilisaus (merk-inproba) toevoegen.
Maak af met wat crème fraîche.

Proef de saus en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

guacamole-
pureer 2 rijpe avocado's en meng met een kant en klaar zakje Tex Mex guacamole dip mix (Santa Maria)

Serveer met
tortilla chips,geraspte jonge kaas,crème fraîche en guacamole,zoete chilisaus.

fijn weekend,
Marijke.

5 opmerkingen:

Wilma zei

We gaan onmiddellijk aan de slag mensen.

willeke zei

hij was super.

Cabouter zei

Ja hoor ook in Kolhorn met groot enthousiasme ontvangen, doe mij nog een beetje...top receppie

Marijke zei

Veel te laat... vergeet ik zelf nog te vertellen hoe het gesmaakt heeft ...
Prima gelukt dus! Een blijvertje dit recept.
Tip van mijn moeder ...ja die vonden het ook heerlijk :)
guacamole recept van Jamie Oliver,

voor de guacamole gebruik ik 2 rijpe avocado's, 2 rijpe tomaten zonder zaad , doe dit alles in een keukenmachine met een handvol fijngehakte lente-uitjes en een flinke handvol verse koriander.
Mix dit alles fijn, voeg nog een paar tomaten, een flinke snuf zout en de helft van een andere avocado
mix tot het een mooie stevige textuur heeft.
Doe alles in een kom en breng op smaak met zeezout, versgemalen zwarte peper en een flinke kneep van citroen-of limoensap.

"Geerts in Tenerife" zei

We zullen het ook een keertje proberen.