zaterdag 22 december 2012

Knieperties bakken!





Pff warm klusje hoor !


Chef de Partie houdt toezicht ;)


en héééél belangrijk , de smaak natuurlijk !

Groetjes vanuit Rolde,
Liefs Jante Marieke

12 opmerkingen:

  1. Lekker hoor wat een werk he wij moeten nog beginnen .groetjes kelly en willeke

    BeantwoordenVerwijderen


  2. Oeh wat een leuke foto's !

    Hier nog het recept van de kniepertjes uit Odoorn.
    Geen balletjes draaien maar gewoon een lepel vol deeg op het ijzer scheppen .

    1 kg tarwebloem
    800 gr suiker
    500 gr roomboter (kan evt. ook margarine)
    6 eieren
    4 zakjes vanille suiker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig. Eet smakelijk!!

    Groetjes en ook fijne feestdagen uit Ruinerwold

    RoelofE

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vond die balletjes altijd al zo lekker, maar daar kreeg je geen kans voor bij mam Geerts, dus moesten we het doen met de resten in het pannetje met de vingers!
    Wim.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die van ons zijn jammerlijk mislukt.
    alle pannen aangebrand,servies gesmolten dan wel vervormd en gescheurd.
    Nou ja, ze zijn wel lekker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Bakkerij Rolde,
    Kom de kniepertjes donderdag wel even
    keuren.
    Jantje en Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo allen,

    Ons recept...:

    1 pond tarwebloem
    1/2 pond roomboter (smelten, niet te heet)
    400 gr kristal suiker
    1 zakje vanille suiker
    beetje zout (half theelepeltje)
    3 of 4 eieren

    Kneden tot een bal, even wegzetten in de koelkast.

    Tip van (banketbakker) Paul: het maken van balletjes gaat sneller en makkelijker als je van de bal een aantal rollen maakt en deze in gelijke delen snijdt.

    groeten, Willemijn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een drama hier,ik heb het recept van Odoorn geprobeerd...
    Moet wel gezegd dat ik een oud, tikkie vochtig ijzer heb.
    Het scheppen met een lepel leek mij wel wat.

    Resultaat veel te grote koekjes =
    wel lekker natuurlijk.

    Nadat ik de slag te pakken had ging het beter :)
    Volgende keer ga ik de boter ook maar licht smelten !
    Hier plakten ze aldoor vast met als gevolg dat het bijna rollegies waren, maar dan hele rare :(
    = weggooien dus.
    De smaak was echter prima :D
    pffff....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hohoho Marijke, hier idem dito.
    Dat hadden wij dus ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Na de week in frankrijk, ga ik er morgen aan beginnen. Het deeg staat klaar in de koelkast. Maak ik altijd de avond vantevoren, dan kan je goed balletjes draaien. Groeten en goed oudjaar!!

    Willeke

    BeantwoordenVerwijderen